lördag 21 maj 2016

Litium


Förra året gjorde vi Litium. Bild ifrån förstabestigningen och ett annat tillfälle. Grad 6. Rätt upp till fingersprickan upp till björken.

onsdag 18 maj 2016

Avenyn

Denna leden gjorde vi för några år sedan. Vet att Robert Andersson har borstat upp den, men han minns inte om han ledde den. Vi gav den då inget namn, men ger den idag Avenyn, grad 6. Starta ifrån hyllan 10 meter upp (klättra lämplig väg dit). Det lätta diedret följs av ett kort överhängande off-width vidare till finfin spricklättring. Off-width kan undvikas om man traverserar cirka tre meter till höger och sedan klättrar tillbaks till leden. Leden får då graden 5+.

måndag 16 maj 2016

Fina gatan

Börja i diedret precis höger om Hollywood-väggen. Lätt klättring leder upp till en gräshylla. Standplats. 

Andra replängden bjuder på finfin välsäkrad handjam-klättring i grad 5.

fredag 13 maj 2016

Esplanaden


Har fått upp ögonen för lite längre leder i Göteborgsområdet, och tänker lägga ut dem. Jag påstår inte att jag är först, men namnger ändå lederna i brist annan information. Ge mig en känga om jag ger ett namn på en led som redan har ett namn. I alla fall, först är Esplanaden 6-. Starta ifrån den hyllan som ligger tio meter upp i terrängen bakom orienteringsskylten vid Hollywood-väggen. Klättra upp till taket och traversa höger och sedan när du är fri från taket klättrar du rakt upp. Standplats. Klättra sprickan vidare upp till en hylla, dra här vänster upp till ett flak. Från backen syns diedret mycket tydligt. Jättefin klättring på sista replängden.